Vredeskapel Nijmegen

Een week lang vrede in de Valkhofkapel!

De Valkhofkapel - ook bekend als de Sint Nicolaaskapel in Nijmegen - heeft een nauwe band met de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute van bijna 140 kilometer rondom Nijmegen.

Walk of Wisdom

Niet alleen organiseert de Walk of Wisdom regelmatig 'uitzwaaiceremonies' in de Valkhofkapel. In 2015 organiseerde de Walk of Wisdom, in het kader van de vredesweek, een eigen 'Walk of Peace' rondom Nijmegen, waarbij er iedere dag een stuk van de pelgrimsroute werd gelopen en de internationale vredesvlam, onder de hoede van steeds wisselende pelgrims, die week helemaal rondom Nijmegen liep. In de valkhofkapel, waar de lamp van vrede iedere avond weer terugkwam, werd gewaakt over de vredesvlam. De Valkhofkapel werd een week lang omgedoopt tot Vredeskapel en er vonden allerlei mooie activiteiten en ontmoetingen plaats.

Vredeskapel

Ook dit jaar draagt de Walk of Wisdom bij aan de Vredesweek Nijmegen, door samen met diverse organisaties, initiatieven en mensen die werkzaam zijn rondom spiritualiteit en innerlijk vrede, van de Valkhofkapel één week lang een Vredeskapel te maken.

In de ochtend, middag en avond, zullen er verschillende activiteiten, lezingen en ontmoetingen plaatsvinden die alles te maken hebben met het vinden en bereiken van vrede in jezelf. De coördinatie van de Vredeskapel valt onder de Walk of Wisdom.

Share This: